Články

Ministerstvo životního prostředí samo návrh stáhlo, protože budil odpor a postavili se proti němu i někteří odborníci. Ministerstvo chce nově motivovat k výměně raději dotacemi. Když to nejde po zlém, tak to půjde po dobrém. Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) chtěl nejdřív paliče uhlí omezit zákazem, ale nakonec se rozhodl, že jim...

Zaměňování pojmů servis a revize je častou chybou laiků. A laikem je vlastně každý, kdo vytápí, ohřívá vodu anebo vaří či peče plynem, aniž by pořízenému zařízení rozuměl. Revizi navíc musí často udělat jiná firma, než ta, která zajišťuje servis. Revizní technik musí mít platné osvědčení a oprávnění.

Starý dům či starý byt, nevyhovující dispozice a technické rozvody, nedostatečné či žádné izolace, dosluhující střecha, případně dokonce statické problémy. Důvody rekonstrukce se u starších budov vždy najdou. Cílem by přitom měla být modernizace, úspory energií, bezpečnost, ochrana zdraví a maximální obytný komfort.

Čeká vás rekonstrukce a budete měnit izolaci? Pak přemýšlejte o provětrávané fasádě, která je pro starší stavby mnohdy nejvhodnějším řešením. Díky své skladbě umožňuje, aby z konstrukce odcházela vlhkost, a navíc dokáže zakrýt i porušenou omítku. Tím její výhody ale nekončí - všechny jsme pro vás sepsali do článku.

Nová webová stránka Ministerstva životního prostředí Jak správně topit radí, jak účelně využívat kotle nebo kamna. Nabízí informace o vhodných palivech, o tom, jaké používat zdroje a na co si dát pozor při jejich instalaci a údržbě nebo jaké dotace využít a snížit tak náklady na vytápění. "Na začátku topné sezóny chceme připomenout, jak správně...